Helen van je seksueel trauma.

Je vertrouwen is beschadigd, je veiligheid ontnomen, je bent geraakt in je diepste kwetsbaarheid.

Seksueel trauma heb je in zoveel vormen en maten, maar allemaal maken ze je tot iets wat we eigenlijk niet willen zijn, slachtoffer. En zeker ben je slachtoffer van wat je is overkomen, iets wat niet had mogen gebeuren. Het heeft je gevormd tot wie je nu bent.

Hoe mooi is het om je pijnen te helen en vrij te zijn. Vrij in je eigen leven wie jij werkelijk bent. Je kracht terug nemen, je veiligheid, je vertrouwen in jezelf en de ander.

Er is zoveel onbegrip bij je ontstaan, ongeloof, verwarring, boosheid, walging, onveiligheid en nog veel meer. Niet alleen naar jezelf toe, maar ook naar de dader. En niet vergeten de wereld om je heen, waar je je verhaal hebt durven delen, of misschien niet hebt kunnen of durven delen . Ook vanuit hier is er verwarring, boosheid, onbegrip naar het hele gebeuren.

Het maakt een warboel in je hoofd en je systeem. Hoe moet je je nu veilig voelen? Hoe ontwar je nu al deze gevoelens en emoties? Hoe zorg je ervoor dat je terug in je kracht komt te staan en weer voluit kan leven wie je werkelijk bent? Helemaal jezelf zijn, met een hele nare gebeurtenis die helaas bij je hoort.

Zoveel vragen die al die tijd onbeantwoord zijn gebleven. Het wordt tijd om hier mee aan de slag te gaan en de antwoorden in jezelf te vinden! Terug naar je eigen vertrouwen, kracht en verbinding.

We hebben bewust en onbewust met onszelf afgesproken dat zoiets ons nooit meer zou overkomen, waardoor we verschillende beschermingsmechanismes hebben ontwikkeld om ons nooit meer op zo’n manier te laten raken.

Maar zijn deze nog wel nodig of mogen we deze herzien?

Je reactiemechanisme staat op alle vlakken aan. Emotioneel, maar ook zeker je lichamelijke triggers, de opgeslagen pijn waarop je nu nog steeds reageert.

Verdoving van je pijn.

Verslavingen, komen vaak voort uit onverwerkte trauma’s.

Verdovende middelen, drugs, alcohol, gamen, te veel of helemaal niet eten, je verliezen in de buitenwereld om daar je opvulling te halen… Het niet kunnen, durven en willen voelen van opgeslagen pijnen, je verdooft je pijn. Zo hoef je namelijk niet te voelen wat dit alles met je gedaan heeft en zo raak je steeds verder van jezelf verwijderd. Dit voelt niet alleen leeg en eenzaam, maar is ook doodvermoeiend. Je moet elke keer weer opnieuw je vervulling/opvulling halen om niet te hoeven voelen. Je blijft in een cirkeltje draaien. Je bent aan het overleven ipv. leven.

Wil jij stappen zetten in je helingsproces? Aan jezelf wil werken, terug naar een vrijer leven, in je kracht en voluit gaan leven, uit je gevangenschap? Voel je welkom!

Uit eigen ervaring sta ik je bij in je trauma. Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om zoiets pijnlijks aan te gaan. Maar het is het waard!!

Persoonlijk ontwikkeling traject, helen van je seksueel trauma.

Wat gaan we doen in deze 4-daagse:

 •  Op een veilige, zachte manier gaan we aan de slag. Veiligheid staat zeker op de eerste plaats.
 • Een veilige bodem, draagkracht ontwikkelen, om zo je trauma en opgeslagen pijn te kunnen dragen.
 • Transformeren van opgeslagen pijn.
 • Op zoek naar wie je werkelijk bent, eigenliefde, eigenwaarde.
 • Onderzoeken van beschermingsmechanismes die je ontwikkeld hebt.
 • Veiligheid ipv schijnveiligheid.
 • Bewustwording van wat je aan het doen bent.
 • Aankijken van opgeslagen pijnen, zodat we die in alle veiligheid kunnen transformeren en loslaten.
 • Terug naar de intieme verbinding met jezelf.
 • Intimiteit – seksualiteit.
 • Meditaties.
 • Systemisch werk.

Terug in je kracht staan met alles er op en aan. Wie je werkelijk bent als man of vrouw.

Doorbreek het patroon.

Generaties op generaties worden thema’s onbewust overgenomen vanuit het familiesysteem

Doorbreek het patroon, Laat het hier stoppen! Voor jezelf en de generaties voor en na je. Jij weet als geen ander hoe naar het voelt en hoe je het ervaren hebt. Hoe mooi is het dan om het te laten stoppen bij jou?!

En ja, daar heb je kracht, moed en lef voor nodig. Maar je kunt het , je hebt al jaren je trauma overleeft en gedragen, het wordt tijd dat je gaat leven, ÉCHT gaat leven!!

Wil je er liever 1 op 1 er mee aan de slag? Dat kan natuurlijk ook, vraag naar de mogelijkheden.

Vierdaagse workshop

Datum: 

Inloop:

Start:

Kosten:

Inclusief:

Zaterdag 10 juni – 1 juli  – 26 augustus – 9 september  VOLZET

9.45 uur

10.00-17.00 uur

€ 399,00  incl. BTW

lunch.

Nieuwe datums voor de workshop volgen snel.

Koffie, thee en lekkers wordt verzorgd en in de middag verzorg ik een heerlijke lunch.